Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dali'de HDG ve Husiler arasında esir takası yapıldı

/ Kaynak: AA
Dali'de HDG ve Husiler arasında esir takası yapıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yemen'in Dali vilayetinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında esir takası yapıldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Dali'de Uluslararası Kızılhaç, bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi önderlerin ara buluculuğunda, yönetim yanlısı HDG ile Husiler arasında esir takası için müzakereler yapıldı. Görüşmelerin ardından gerçekleştirilen esir takasında, Husiler 150 kişiyi serbest bırakırken, HDG, 69 kişi ile beraberinde daha önce ölü ele geçirilenlerin cenazelerini teslim etti. Yemen'de ocak ayında başlayan kriz ve Husilerin yönetime müdahalesi ile değişen siyasi dengeler, Aden'de kazanılan zaferin ardından HDG'nin lehine değişiyor. Ülkedeki otorite boşluğundan yararlanarak önemli kentleri kontrol altına alan Husilerin Aden'den çıkarılması ile başlayan HDG ilerleyişi, İbb, Taiz, Abyan gibi yakın kentleri de içerecek şekilde genişliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...