Obama'nın temsilcisi istifa ediyor

Obama'nın temsilcisi istifa ediyor

DÜNYA Haberleri

Obama'nın terör örgütü IŞİD'e karşı mücadelede temsilci olarak atadığı John Allen görevi bırakıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü, Allen'ın halen “sorumluluklarına odaklandığını” söylemekle yetinirken, Ankara'yı İncirlik Üssü'nü IŞİD'le mücadeleye açma konusunda ikna etmekte kilit rol oynayan Allen'in istifasının, Beyaz Saray'la IŞİD'e karşı stratejide yaşadığı görüş farklılıklarından kaynaklandığı yorumları yapılıyor. Emekli general Allen, Türkiye ile varılan "İncirlik mutabakatı"nın da baş mimarlarındandı.
GÜVENLİ BÖLGEYİ DESTEKLİYORDU
Türkiye'nin Suriye'de güvenli bölge yaşatılması konusundaki tezlerini destekleyen ve yönetimi bu konuda ikna etmeye çalışan Allen, ayrıca Irak'ta ABD uçaklarının IŞİD hedeflerini vurması için birlikler konuşlandırmasını istiyordu.  Allen'ın ardından yardımcısı Brett McGurk'ün bir süre görevi tek başına yürüteceği, daha sonra Allen'ın yerine yeni bir isim atanacağı kaydedildi. 2014'ün Eylül ayında bu işi altı aylığına üstlenen Allen, görevini altı daha sürdürmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...