Darbeci General: 'Benim için darbe bitmiştir'

/ Kaynak: AA
Darbeci General: 'Benim için darbe bitmiştir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Burkina Faso'da darbecilerin kurduğu CND Başkanı General Diendere, 'Benim için darbe bitmiştir, bir daha söz konusu olmayacaktır' dedi.

Burkina Faso'da yönetime el koyan darbecilerin kurduğu "Ulusal Demokrasi Konseyi" (CND) Başkanı General Gilbert Diendere, "Benim için darbe bitmiştir, bir daha söz konusu olmayacaktır. Barış ve kardeşlik arayışına girmeliyiz, bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.
"Darbeyi, belirttiğimiz bazı nedenlerden dolayı yaptık. Olanları gördük ve halkın buna olumlu bakmadığını anladık" diyen Diendere, şunları kaydetti:
"Dolayısıyla pes ettik. Bundan ders aldığımızı düşünüyorum. Yaşamını yitiren ve yaralanan vatandaşlar için üzgünüz. Benim en büyük pişmanlığım, en büyük hatamız bu darbeyi yapmaktı çünkü demokrasiden bahsettiğimiz zaman bu tarz şeyler yapma hakkımız yok. Zaman kaybı, bunu kabul ediyorum. İmkan kaybı, bunu kabul ediyorum. Hayat kaybı, bunu kabul ediyorum."
Darbeyi yapan Devlet Başkanlığı Muhafız Alayı'na bağlı askerlerin, ordunun istediği gibi başkent Ouagadougou'daki bir askeri kampta toplandıklarını belirten Diendere, şunları kaydetti:
"Söz konusu askerler, şu anda silahları bırakmadı. Silah bırakma önümüzdeki günlerde olacak ve yöntemleri tüm ordu başkanlarınca belirlenecek. Savaşa gitmeden bu kararı almak çok önemli. Kardeşler arasında savaş olmamasını diledik hep. Ayrıca bu işteki sorumluluğumu da üzerime alıyorum. Adaletin karşısına çıkmaktan korkmuyorum. Bu olaylarda ölü olduğunu inkar etmeyeceğim ve sorulan sorulara cevap vereceğim."


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...