Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merkel: Suriye'de savaşın sona ermesi için Esad'la görüşülmeli

Merkel: Suriye'de savaşın sona ermesi için Esad'la görüşülmeli

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi için yapılan görüşmelere Esad'ın da katılması gerektiğini söyledi.

Göçmen krizinin el alındığı AB zirvesinden sonra konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi için yapılan görüşmelere Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da katılması gerektiğini söyledi.
ÇABALARIN ARTIRILMASI İÇİN ÇAĞRI YAPTI
Avrupalı liderler, Suriye'de dört yıldır süren ve yaklaşık 12 milyon kişiyi evlerini terk etmeye zorlayan savaşın sona erdirilmesi için 'BM öncülüğünde uluslararası çabaların artırılması' çağrısı yaptı.
Liderler, "AB, bu konuda üstüne düşeni yapacaktır" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Suriye'de barış ortamı sağlanması için "Birçok aktörle konuşmalısınız, Beşar Esad da dâhil" diye konuştu. Merkel, "Yalnızca ABD, Rusya ile değil, bölgedeki önemli ortaklarla, İran ve Suudi Arabistan gibi Sünni ülkelerle de konuşulmalı" mesajı verdi.
"SURİYE'NİN GELECEĞİ ESAD'DAN GEÇMEYECEK"
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Cumartesi günkü açıklamasında Esad'ın iktidarı bırakması gerektiğini ifade etmişti. İngiltere Savunma Bakanı Philip Hammond da Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Esad rejiminin çökmesindense siyasi bir geçiş süreci olmasını istediklerini belirtmişti.
IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenlemeye hazırlanan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise 'Esad'sız siyasi geçiş' olmasından yana olduğunu kaydetti. Hollande Perşembe günü yaptığı açıklamada "Esad gitmeden geçiş dönemi olmaz. Suriye'nin geleceği Beşar Esad'dan geçmeyecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...