HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kral'dan Mina'daki izdihama soruşturma talimatı

/ Kaynak: İHA
Kral'dan Mina'daki izdihama soruşturma talimatı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, Mina'da yaşanan izdihamla ilgili soruşturmanın başlatılması talimatının verildiğini söyledi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, ülkesinde yayın yapan bir kanalda Mina'da yaşanan izdihamla ilgili açıklamada bulundu. Suudi Kral, olayda hayatını kaybedenlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dileyerek, yetkililere ülkesinin hac planını gözden geçirmeleri talimatı verdiğini kaydetti. Suudi Kral, 863 kişinin de yaralandığı felaketle ilgili hızlı bir soruşturma başlatılmasını iznini de verdiğini aktardı.


Dün akşam namazından önce düzenlenen basın toplantısında konuşan Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Orgeneral Mansur El Turki, izdihamın yaşandığı caddede geçtiğimiz yılla kıyasladığını eşi benzeri görülmemiş bir kalabalığın olduğunu kaydetti. Olayın nedeniyle ilgili inceleme başlatılacağını belirten Turki, “İzdihamın nedeni henüz bilinmiyor” dedi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...