Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de 3 bölgede ateşkes kararı

/ Kaynak: AA
Suriye'de 3 bölgede ateşkes kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejim adına görüşmeler yürüten İran heyeti ile muhalifler arasında 3 bölgede 6 ay sürecek ateşkes için anlaşmaya varıldı.

Muhalif Ahraru'ş Şam Hareketi'nden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'derejim adına görüşen İran heyeti ile muhalifler arasında Şam'ın Zebedani ilçesi ile İdlib'in Kafarya ve Fua ilçelerinde 6 ay ateşkes yapılması için anlaşmaya varıldığını belirtti.
- Anlaşma şartları
Yetkili, anlaşmaya göre, çoğunluğu Şii olan Fua ve Kafarya ilçelerinden aralarından kadın ve çocukların da bulunduğu 10 bin sivilin rejimin kontrolündeki bir bölgeye çıkacağını, buna karşılık başkent Şam'ın Zebedani ilçesindeki silahlı muhaliflerin yanlarına sadece hafif silahlarını alarak İdlib kırsalında muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgeye gideceğini kaydetti.
- "Bin 500 erkekle 500 kadın serbest kalacak"
Ateşkes süresince rejime ait savaş uçaklarının Fua, Kafarya, Binniş, Taftanaz, Maret Nasrin, Ram Hamadan ile Zaran beldeleri ve çevresine saldırmayacağını vurgulayan yetkili, anlaşma çerçevesinde rejimin tutuklu bin erkek ile 500 kadını serbest bırakacağını ifade etti. Anlaşmanın ilk adımlarının bu sabahtan itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...