Macaristan, Slovenya sınırına da tel örgü çekiyor

/ Kaynak: AA
Macaristan, Slovenya sınırına da tel örgü çekiyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Macaristan, ülkesine sığınmacı akınını önlemek için Slovenya sınırına tel örgü çekmeye başladı.

Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs bir radyo kanalına yaptığı açıklamada, Macaristan'ın, Sırbistan, Hırvatistan, Romanya sınırlarından sonra Slovenya sınırına da tel örgü çekmeye başladığını açıkladı. Çekilen tel örgünün çözüm olmadığının farkında olduklarını belirten Kovacs, ''Macar Hükümeti de çekilen tel örgünün çözüm olmadığını biliyor ama bu çalışma yasa dışı göçü frenleme açısından bir araç olabilir. Schengen anlaşması kapsamında sınırlarımızı korumamız için tüm araçları kullanabileceğimiz belirtiliyor'' ifadelerini kullandı.
- Macaristan'a sığınmacı akını devam ediyor
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün 8 bin 104 sığınmacının ülkeye giriş yaptığını, bunlardan yaklaşık 7 bin 800'ünün Hırvatistan, 300'ünün ise Sırbistan üzerinden girdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca 2015 yılı başından beri Macaristan'a 250 bin sığınmacının geldiği bildirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...