Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Greenpeace'den Volkswagen'e 'Pinokyo'lu protesto

/ Kaynak: İHA
Greenpeace'den Volkswagen'e 'Pinokyo'lu protesto

DÜNYA Haberleri  / İHA

Greenpeace, çevre skandalı ile sarsılan Volkswagen'in Wolfsburg'daki genel merkezi önünde masal kahramanı 'Pinokyo'lu pankartlarla protesto etti.

Amerika Çevre Koruma Dairesi, Alman otomobil devi Volkswagen'in dizel araçlarının çevreyi yasal limitten 10 ila 40 kat kadar daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Volkswagen'de çevre skandalının patlak vermesinin ardından çevreci sivil toplum kuruluşu olan Greenpeace üyeleri, ülkenin Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Wolfsburg kentinde bulunan Volkswagen'in Genel Merkezi önünde bir araya geldi. Almanca ve İngilizce olarak “Artık yalan yok” yazan pankartları taşıyan eylemciler, markaya ait araçların üzerine çıkarak otomobil şirketini protesto etti. Eylemciler, yalan söylediği zaman burnu uzayan masal kahramanı Pinokyo'nun fotoğrafının bulunduğu pankartlarla şirkete gönderme yaptı.


Greenpeace Almanya temsilcisi Daniel Moser ise şirketin yıllardır çevreye zarar verdiğini kaydederek, “Araçlar çevreyi kirletme ve insan sağlığı açısından zararlı. Bu yüzden şirketin harekete geçmesini talep ediyoruz. Şirket, hem eski araçları hem de diğer araçları hakkında detaylı bilgileri vermeli. Çünkü artık gerçeği istiyoruz, 'Artık yalan yok' diyoruz” dedi.


Moser, kullanıcılara doğruyu söylenmesini talep ettiklerini belirterek, “Bu araçların sağlığı tehdit ettiğini biliyoruz. Bu noktada Volkswagen kuruluşunun sorumluluğa sahip” açıklamasını yaptı.


Skandalın patlar vermesinin ardından Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn istifa etmişti. Bugün yapılacak yönetim kurulu toplantısında Winterkorn'un yerine Porsche'nin Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller'in getirilmesi bekleniyor. 

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...