Irak'ta kolera salgını giderek büyüyor

Irak'ta kolera salgını giderek büyüyor

DÜNYA Haberleri

İbadi, kolera salgınının kontrol altına alınması için gerekli tedbirlerin hızlandırılması talimatını verdi

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, başkent Bağdat ve çevre vilayetlerdeki kolera salgınının kontrol altına alınması için gerekli tedbirlerin hızlandırılması talimatını verdi.
Irak devlet televizyonunda yayımlanan habere göre, Başbakan İbadi, kirli suların arıtılmasında kullanılan klor ve şap maddelerinin temin edilmesi için acil önlemlerin alınmasını ve Maliye Bakanlığı'nın Kolera'yla mücadele amacıyla oluşturulan kriz masasının kararlarını bir an önce uygulamasını istedi.
Bakanlar Kurulu salı günü düzenlenen haftalık toplantısında, klor ve şap alınması için acilen bütçeden 10 milyar dinar ayrılmasına karar vermişti.
Sağlık Bakanlığı, bugün, başkent ve çevre vilayetlerde 23 kişiye daha kolera teşhisi konulduğunu bildirmişti.
Bağdat Valisi Ali Muhsin et-Temimi de pazartesi günü, Bağdat'taki kolera vakalarının 159'a yükseldiğini bildirmiş, Bağdat ve beş güney kentinde kolera salgını yaşandığını ve 8 kişinin kolera nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti.
Ülkede yaklaşık bir haftadır artan kolera vakaları karşısında ise Irak Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarının açılışını 18 Ekim'e ertelediğini açıklamıştı. Dünya Sağlık Örgütü de en kısa sürede koleranın yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla Irak hükümetine destek olacak önlemler alındığını açıklamıştı.
Ülkede yaşanan su sıkıntısı ve geçen aylarda ciddi artış gösteren sıcak havaların kolera virüsünün yayılmasında etkin olduğu ifade ediliyor. Alt yapı sisteminin eski ve yıpranmış olduğu belirtilen Irak'ta hükümetin, halkın "temiz içme suyunun sağlanması" konusundaki şikayetlerine cevap verebilmek için yeni çalışmalar yürüttüğü belirtiliyor.
Kerkük ve Süleymaniye başta olmak üzere Irak'ın kuzey bölgeleri 2007 ve 2012'de kolera salgınına tanık olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...