Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahreyn'den İran ve Lübnan'a nota

/ Kaynak: AA
Bahreyn'den İran ve Lübnan'a nota

DÜNYA Haberleri  / AA

Bahreyn, Hasan Nasrallah'ın açıklamalarından dolayı Iran ve Lübnan'a protesto notası verdi.

Bahreyn'in, İran ile Lübnan maslahatgüzarını, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ve Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın açıklamalarından dolayı Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, protesto notası verdiği bildirildi.
Bahreyn resmi haber ajansı BNA'nın haberine göre, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, Hamaney ve Nasrallah'ın "ülke aleyhindeki" Bahreyn'nin içişlerine müdahale anlamı taşıyan açıklamalarından dolayı ülkedeki İran Maslahatgüzarı Muhammed Rıda Babai ile Lübnan Maslahatgüzarı İbrahim İlyas Assaf'ı bakanlığa çağırarak, protesto notası verdi.
Babai ve Assf ile görüşen Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Abdullah Abdullatif Abdullah, yapılan bu açıklamalardan dolayı rahatsızlıklarını ifade ederek, bunun içişlerine kabul edilemeyecek bir müdahale olduğunu ve Birleşmiş Milletler ilkelerini ihlal ettiğini ifade etti.
Haberde, Hamaney ve Nasrallah tarafından yapılan açıklamalara yer verilmedi.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, daha önce Bahreyn muhalefetinden bir heyetle görüşmesi sırasında muhalefete protestolarda direnme çağrısında bulunmuştu. Bahreyn de ülkedeki İran Maslahatgüzarı Muhammed Rıda Babai'yi Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün "sorumsuz ve uygunsuz" olarak niteledikleri açıklamalarına karşılık sert mesaj içeren bir protesto yazısı vermişti.
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah da Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı konuşmada, Bahreyn'deki Şii halkın, Sünni yönetim tarafından "sürekli baskı gördüğünü" öne sürmüş ve yaşananların "Siyonist projeyi anımsattığını" söylemişti. Muhalif Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Ali Selman'ın tutukluluğunun devam etmesini "tehlikeli durum" olarak nitelendiren Nasrallah, Bahreyn'de "4 yıldır şiddete başvurmadan devrim gerçekleştirildiğini" savunmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...