Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ve Estonya, köprüde ajan değiş tokuşu yaptı

Rusya ve Estonya, köprüde ajan değiş tokuşu yaptı

DÜNYA Haberleri

Rusya, daha önce yakaladığı Estonya'nın istihbarat ajanı Eston Kohver'i Moskova adına ajanlık yapan Aleksey Dressen'le değişti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi FSB'den yaplan açıklamada, “26 Eylül'de Kuniçina Gora sınır kapısında köprü üzerinde, Rusya'da casusluk yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Estonya istihbaratı yetkilisi Kohver, Estonya İçişleri Bakanlığı Güvenliği dairesi eski subayı Dressen'le değiştirildi. Dressen, FSB'ye gizli bilgiler aktardığı için mahkum olarak cezasını çekiyordu.” bilgisi verildi.
İnterfaks haber ajansına konuşan bir Rus istihbarat kaynağı, Dressen'in 20 yıl içinde Rusya istihbaratına Baltık cumhuriyetlerinde ABD ve İngiltere istihbaratının faaliyetleriyle ilgili önemli bilgiler aktardığını iddia etti. 
Dressen sayesinde Rusya'da çok sayıda batılı casusların ortaya çıkarıldığı ve Baltık Cumhuriyetlerinde Rus karşıtı eylemlerin gerçek organizatörlerinin kimlikleri tespit edildiği belirtildi.


Eston Kohver


Kohver, 5 Eylül 2014'te FSB tarafından Rusya-Estonya sınırında yakalanırken, Dressen ise 2012 yılında Estonya'nın başkenti Tallin Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...