Obama, Castro ile görüşecek

/ Kaynak: AA
Obama, Castro ile görüşecek

DÜNYA Haberleri  / AA

New York'taki buluşma, iki liderin yüz yüze gerçekleştireceği ikinci görüşme olacak

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Küba Devlet Başkanı Raul Castro ile New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sırasında görüşeceği bildirildi. Obama, BM'nin 70. Genel Kurul çalışmalarına katılmak üzere öğle saatlerinde New York'a geldi.
ABD başkanlık uçağı Air Force One'da, Obama'nın BM'deki gündemine ilişkin gazetecilere bilgi veren Beyaz Saray yetkilisi, Başkan Obama'nın, BM Genel Kurulu esnasında salı günü Küba Devlet Başkanı Castro ile görüşme yapacağını belirtti.
Obama, Aralık 2014'te, ABD ile Küba arasında ilişkilerin normalleştirilmesi kararının ardından Raul Castro ile nisan ayında Panama'da düzenlenen Amerika zirvesinde bir araya gelmişti. New York'taki görüşme iki liderin yüz yüze gerçekleştireceği ikinci görüşme olacak. Obama ve Castro, kısa süre önce Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un Küba ve ABD'yi ziyaretleri öncesinde telefonda görüşmüştü.
Beyaz Saray yetkilisi, Barack Obama'nın salı günü ayrıca Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'le görüşeceği bilgisini de verdi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...