İngiltere'den Somali ve Sudan'a barış gücü

/ Kaynak: AA
İngiltere'den Somali ve Sudan'a barış gücü

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere,Birleşmiş Milletler (BM) ile Afrika Birliği'nin barış gücü çalışmalarına destek çerçevesinde, Somali ve Güney Sudan'a asker gönderme kararı aldı

İngiltere Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İngiliz askerlerinin, BM ile Afrika Birliği'nin bölgedeki barış gücü çalışmalarına tıp, lojistik, askeri eğitim ve mühendislik alanlarında katkı sunacağı belirtildi. Açıklamada, İngiltere'nin bölgedeki barış gücüne vereceği destekle, Güney Sudan'dan kitlesel göçe sebep olan ve istikrarsızlık yaşatan çatışmalara son verilmesi ve Somali'de terörle mücadelenin hedeflendiği kaydedildi. Birleşmiş Milletler 70. Genel Kurulu çalışmaları kapsamında New York'ta temaslarda bulunan İngiliz hükümeti yetkililerinin bölgeye asker sevkıyatı kararının son halini BM yetkilileri ile görüşüleceğinin belirtildiği açıklamada, "Kaç asker gönderileceğine dair kesin bir rakam henüz belirlenmedi. Ancak birkaç sevkıyatla Somali'ye 70 kadar asker, Güney Sudan'a da 250-300 asker gönderilebilir" denildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...