HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Göçmenlerin yüzde 60'ı çocuk ve genç

Kaynak:
Göçmenlerin yüzde 60'ı çocuk ve genç

DÜNYA Haberleri  / 

İtalya'ya ulaşan Mısırlı göçmenlerin yüzde 60'ının çocuklardan ve gençlerden oluştuğu bildirildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle  düzenlenen "Velisiz Göç Eden Çocuklar İçin Uluslararası Yasal Çerçeve" başlıklı  çalışma toplantısında konuşan AB Mısır Temsilcisi Büyükelçi James Moran,  İtalya'ya yasadışı yollardan ulaşan Mısırlıların yüzde 60'ı çocuklardan ve  gençlerden oluştuğunu belirtti. 
 
Son dönemde Avrupa'ya 500 bin kişinin ulaştığını hatırlatan Moran,  mevcut sığınmacı krizinin, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük sığınmacı krizi  olduğuna dikkat çekti. 
 
Yasadışı Göçe Karşı Mücadele ve Engelleme Koordinasyon Komitesi  Başkanı Naile Cebr, Mısır'ın yasadışı göçün bütün boyutlarıyla ilgilendiğini  ifade ederek, çocuk ve reşit olmayan gençleriyle insan kaçakçılığını yapanlara  müebbettin yanın sıra yüksek para cezaları verildiğini kaydetti. 

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...