Filistin'den İsrail'e tarihi rest

Filistin'den İsrail'e tarihi rest

DÜNYA Haberleri

Mahmud Abbas, İsrail'in Oslo anlaşması ve benzeri anlaşmalara uymadığını belirterek, Filistin'in de artık anlaşmalara uymayacağını söyledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Oslo anlaşması ve benzeri anlaşmalara uymadığını belirterek, Filistin'in de artık anlaşmalara uymayacağını söyledi.
Abbas, BM Genel Kurulu Genel Görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa'daki gelişmeler konusunda tüm dünyanın dikkatini çekmek istediğini söyledi.
İsrail'in illegal yerleşimcilerin ve radikallerin Mescid-i Aksa'ya girmesini temin ettiğini ve Müslümanların ibadetlerini engellediğini dile getiren Abbas, "İsrail, Mescid-i Aksa'ya girerek büyük hata yaptı. Çünkü biz buna izin vermeyeceğiz. Filistin halkı, tüm dünya Müslümanlarını üzen İsrail'in bu yasa dışı planını uygulamasına izin vermeyecek" dedi.
İsrail hükümetine illegal eylemleri durdurma çağrısı da yapan Abbas, uluslararası toplum ve BM'nin de bu konuya destek vermelerini istedi.
- "Doğu Kudüs'te Filistin bayrağını dalgalandıracağımız günler uzak değil"
BM'nin 70. yılını kutladığını vurgulayan Abbas, Filistin sorununun BM'nin kurulduğu ilk günlerde gündeme alındığını ancak halen çözülemediğini kaydederek, "Filistin halkı anavatanından uzakta sürgünde ölmeyi, bir kamptan diğerine sığınarak yaşamayı hak etmiyor" dedi.
Gazze'de ve Batı Şeria'da Filistinlilerin çektiği acılara dikkati çeken Abbas, "Daha ne kadar İsrail, uluslararası hukukun üstünde olacak ve daha ne kadar hesap vermeyecek?" diye sordu.
Abbas, Filistin bayrağının bugün törenle BM'de asılacağını da kaydederek, "BM Genel Merkezleri'nde Filistin bayrağının asılması için oy veren herkese teşekkür ediyorum. Filistin Devleti'nin Başkenti Doğu Kudüs'te Filistin bayrağını dalgalandıracağımız günler uzak değil. Bizi henüz tanımamış olan ülkelerden de Filistin Devleti'ni tanımasını istiyorum" dedi.
BMGK ve Genel Kurulu da uyaran Abbas, barış sansı tamamen kaçırılmadan bu kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti.REST
TARİHİ !
Abbas, İsrail'in 1993'te varılan Oslo Anlaşması ve diğer anlaşmaların gereklerini yerine getirmediğini de belirterek, İsrail illegal yerleşimleri durdurana ve anlaşıldığı üzere Filistinli tutukluları serbest bırakana kadar Filistin'in de artık bu anlaşmalara uymayacağını bildirdi.
Bu kararın Filistin parlamentosu tarafından alındığını dile getiren Abbas, İsrail'in anlaşmalara uymayarak kendilerine başka seçenek bırakmadığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...