Çin'de 24 saat içinde 16'ıncı patlama

/ Kaynak: DHA
Çin'de 24 saat içinde 16'ıncı patlama

DÜNYA Haberleri  / DHA

Çin'in güneyinde dün bir dizi patlamayla harabeye dönen yerleşim yeri, bugün yeni bir patlamayla tekrar sarsıldı.

Çin'in Guangxi özerk bölgesinde bulunan Liucheng ilçesinin merkezindeki bir apartmanda sabah saatlerinde bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi. Ülkenin güneyindeki Guangxi özerk bölgesinde bulunan ilçede dün en az 15 patlama meydana gelmişti. Devlet medyasında yer alan haberlerde, patlamalar sonucunda ölü sayısı bu sabah itibariyle 7, yaralı sayısı 51 olarak kaydedildi.
HALKA UYARI: ŞÜPHELİ PAKETLERİ AÇMAYIN
Sosyal medyada yer alan bilgilere göre, 400 bin nüfuslu Liucheng ilçesinde halka şüpheli posta paketlerinin açılmaması uyarıları yapılıyor.
"SALDIRGAN 33 YAŞINDA BİR ERKEK
Çin polisine göre, kamu binaları, alışveriş merkezleri ve hastaneleri hedef alan postalar 33 yaşındaki bir erkek tarafından gönderildi. Wei soyadlı kişi yakalandı, fakat şüphelinin hangi amaçla bomba düzeneklerini hazırladığı ya da patlayıcıları nasıl temin ettiği henüz bilinmiyor. Çin'in özellikle merkezden uzak bölgeleri yolsuzluk, haksız kamulaştırma, gelir uçurumu, hatalı yargı kararları gibi sebeplerle her yıl binlerce protesto gösterisine sahne oluyor. Ülkenin en yoksul eyaletleri arasında yer alan Guangxi, toplumsal adaletsizliğin yoğun olduğu bölgelerin de başında yer alıyor.
TERÖR İHTİMALİ UZAK GÖRÜNÜYOR
Sosyal medyada dolaşan mesajlarda bölgenin etnik yapısı göz önüne alınarak terör ihtimali dışlanırken, öncelikle hükümet binalarını hedef alan şüphelinin sosyal adaletsizlik kaynaklı intikam duygusuyla hareket etmiş olabileceği yorumları öne çıkıyor. Ayrıca, bölgede madenciliğin yaygın olmasının patlayıcı maddelere erişimi kolaylaştırmış olabileceği ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...