Ruslar, Türkmenleri de vurdu

Ruslar, Türkmenleri de vurdu

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında Suriyeli Türkmenlerin de vurulduğu ortaya çıktı.

Suriye'de önceki gün Hama, Humus ve Lazkiye vilayetlerinde 20 hedefi vuran Rus savaş uçakları dün operasyonu Türkiye'ye komşu İdlib ve Cisr el Şuğur'a genişletti. IŞİD'in yanı sıra ABD ve Körfez destekli gruplar da hedefte yer alırken Bayırbucak Türkmenlerinin de vurulduğu anlaşıldı.
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Rusya'nın önceki gece geç saatlerde düzenlediği hava operasyonlarında Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı Türkmendağı'nın da hedef olduğunu söyledi.
9 BİNDEN FAZLA TÜRKMEN
Abdurrahman Mustafa, Rusya'nın hava operasyonlarında IŞİD'ten daha çok Türkiye'nin destek verdiği ÖSO unsurlarını vurduğu iddialarının doğru olduğunu belirtti. Mustafa şöyle devam etti:
“Rusya'nın vurduğu Hama'nın güney, Humus'un kuzey kırsalındaki Telbise, Kanto ve Zefare'de 9 binden fazla Türkmen yaşıyor. IŞİD'den kaçıp buraya yerleştiler. Bölgede ÖSO'nun hakimiyeti var, IŞİD yok. Buralarda da çok ölü olduğu söyleniyor. Bölgedeki Türkmenlerin buraları terkedipLübnan'a gitme planları yaptığını öğrendik. Türkmenleri nasıl kurtaracağız, şimdi bunu düşünüyoruz.” 
TÜRKİYE SINIRINDA SİVİLLERİ VURDU
Suriyeli muhalifler ise Rusya'nın DAEŞ'i değil Özgür Suriye Ordusu'nu vurduğunu iddia etti. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halit Hoca, “Rusya DAEŞ'le savaşmak değil, Beşar Esad'ın ömrünü uzatmak istiyor” diyerek hava saldırılarında aralarında çocukların da olduğu 36 sivilin öldüğünü belirtti. Halit Hoca, bombalanan bölgelerin muhalif grupların IŞİD'i 1 yıl önce yenilgiye uğrattığı bölgeler olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...