İşgalci İsrail güçleri Filistinlilere saldırdı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri Filistinlilere saldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pek çok kentte cuma namazının ardından düzenlenen gösteriler sırasında İsrail polisinin müdahalesi sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Nablus'un batısındaki Kefr Kaddum köyündeki gösteriler sırasında çıkan çatışmada biri kameraman 2 Filistinli İsrail polisinin açtığı ateş sonucu yaralandı. Yaralılar tedavi edilmek üzere Rafidia Hastanesi'ne kaldırıldı. Ramallah'ın batısındaki Budrus köyünde halk direniş komitelerinin çağrısıyla İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları ve yerleşim birimi inşaatını protesto etmek amacıyla gösteri düzenleyen bir grupla polis arasında çatışma çıktı. Çok sayıda Filistinli İsrail polisinin attığı gaz bombalarından etkilenerek boğulma tehlikesi geçirdi. İsrail polisi Ramallah'ın Belin köyündeki gösterilere de göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahale etti. Gaz bombalarının köyde onlarca dönümlük zeytinlik ve meyve bahçesinde yangın çıkmasına neden olduğu kaydedildi. Celezun Mülteci Kampı'ndan başlayarak Beit El yerleşim birimi yönünde yürümek isteyen bir grup Filistinliye İsrail polisi plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Olayda yaralanan olmazken çok sayıda kişi boğulma tehlikesi geçirdi. El-Halil'deki gösteride polisle Filistinliler arasında çıkan çatışmada da atılan gaz nedeniyle boğulma vakaları yaşandı. Tulkerm'de Filistin yönetimine ait güvenlik güçleri Aksa'ya destek amacıyla düzenlenen yürüyüşe müdahale ederek yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Filistinliler İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etmek amacıyla gösteriler düzenliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...