İngiltere'de 15 yaşındaki çocuğa müebbet

/ Kaynak: AA
İngiltere'de 15 yaşındaki çocuğa müebbet

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere'de, 15 yaşındaki bir çocuğa müebbet hapis cezası verildi.

Manchester Kraliyet Mahkemesi'nde görülen davaya bakan yargıç Saunders, suçlunun yaşından dolayı kimlik bilgilerinin açıklanmayacağını bildirdi. Saunders genci, Avustralya'nın Melbourne kentinde 25 Nisan Anzak Günü törenlerine katılan polis memurlarının boğazını kesmesi için, Avustralya'da irtibatta olduğu bir kişiyi terör eylemine teşvikten suçlu buldu.
- 5 yıl boyu ıslah evinde tutulacak
Yargıç Saunders, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan gencin en az 5 yıl boyunca çocuk ıslah evinde tutulacağını belirterek, gencin tehlikeli olmadığının düşünülmemesi halinde serbest kalabileceğini kaydetti. Saunders, "sadece 14 yaşındaki bir kişinin böylesine bir suç işlemeye hazır olması ile insanları öldürmeyi dilemesini tüyler ürpertici bulduğunu" ifade ederken, planlanan terör eylemini "katliam" olarak niteledi. İngiliz ve Avustralya polisinin yürüttüğü işbirliği çerçevesinde engellenen eylemin "planlayıcısı ve danışmanı" olarak görülen gencin, DAEŞ'in internetteki propagandasıyla aşırılaştığı bildirildi. Mahkeme, çok zeki ancak bir o kadar da agresif olarak tanımlanan genç için, internet üzerinden aşırılaştırmaya çalıştığı kişilerle yaptığı görüşmelerde, kendini yetişkin olarak tanıttığının tespit edildiği belirtildi.
- Öğretmenini tehdit etmişti
İngiliz polisinden konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, gencin ilk olarak, 25 Mart 2015 tarihinde, okuldaki öğretmenlerini öldürmekle tehdit etmesinin ardından gözaltına alındığı bildirildi. Polis, gencin ülkenin kuzeybatısındaki Lancashire kentinin Blackburn ilçesindeki evinin yatak odasında yapılan arama sonucunda, gencin aşırılaştığına dair birçok delil bulduğu kaydedildi. Açıklamada, gencin cep telefonunu incelemeye alan polisin, DAEŞ militanlarının fotoğraflarını ekran koruyucu olarak kullandığı telefonunda birçok aşırı içeriğe sahip materyale de ulaştığı aktarıldı. Polis son olarak geçen Nisan ayında, 14 yaşındaki bir genci Anzak törenlerine yönelik saldırı planıyla bağlantılı olduğu, bu kapsamda Avustralya'daki bir kişiyle iletişim kurduğu ve bu bağlantının terör tehdidi taşıdığının fark edilmesinin ardından gözaltına almıştı. Tutuklanan gencin, İngiltere'de "terör suçundan" hüküm giyen ülkenin en genç suçlusu olduğu belirtiliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...