IŞİD, kaçırdığı Türk askerinin yerini değiştirdi

IŞİD, kaçırdığı Türk askerinin yerini değiştirdi

DÜNYA Haberleri

Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya ait Sukhoi Su-34 ve Su-24M tipi jetlerinin 20 sortie yaptığı ve IŞİD'e ait dokuz tesisin hedef aldığını belirtildi.
 
Konaşenkov, dün gerçekleştirilen hava saldırılarında ise Rakka yakınlarındaki örgüte ait bir komuta merkezi ve bir mühimmat deposunun hedef alındığını kaydetti.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Haklı Gözlemevi'nden yapılan açıklamada da, Rusya'nın Rakka'nın kuzeyindeki IŞİD hedeflerini vurduğu belirtildi. Gözlemevi ayrıca, hafta başından bu yana Rusya'nın Rakka'da düzenlediği hava saldırılarında en az 12 IŞİD militanının öldürüldüğünü kaydetti.
 
IŞİD KAÇIRDIĞI TÜRK ASKERİN YERİNİ DEĞİŞTİRDİ
IŞİD, Rusya'nın Rakka'ya düzenlediği hava saldırıları nedeniyle 1 Eylül'de kaçırdığı ve cezaevinde tuttuğu Türk askeri Serter Taş'ın yerini değiştirdi.

IŞİD, kaçırdığı Türk askerinin yerini değiştirdi



Edinilen bilgilere göre IŞİD, Rus savaş uçaklarının Suriye'deki mevzilerine yönelik bombardımanı nedeniyle bazı tedbirler almak zorunda kaldı. Örgüt, bu kapsamda 1 Eylül'de kaçırdığı ve Rakka cezaevine tuttuğu 21 yaşındaki Taş'ın yerini değiştirdi.
 
Türkiye'deki IŞİD militanlarıyla takasta kullanılmak istediği Taş'ın yer değiştirme işlemi güvenlik gerekçesiyle büyük bir gizlilik içinde yürütüldü. Taş, Rakka'nın Mansura ilçesindeki cezaevine götürüldü.
 
Türkiye'de tutuklu bulunan IŞİD militanlarının serbest bırakılması ve Ankara hükümetinin, örgüte yönelik hava operasyonlarını durdurması için 1 Eylül'de saldırı düzenlemiş, saldırıda bir Türk askerini öldürmüş ve bir asker de kaçırılmıştı. Taş'ın IŞİD tarafından kaçırıldığına yönelik haberin ardından MİT, askerin kurtarılması için örgütle temasa geçmişti.
 
Kaynak: Sputnik Türkiye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...