Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Siyonist yerleşimciler Filistinli köylülere saldırdı

/ Kaynak: AA
Siyonist yerleşimciler Filistinli köylülere saldırdı

DÜNYA Haberleri  / AA

Siyonist yerleşimcilerin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilere ait bir köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiği bildirildi.

Nablus'un güney kesimindeki Burin köyünde Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Hıtam en-Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüzden fazla Yahudi yerleşimci, çeşitli taraflardan köyü basarak, tarım arazilerini yaktı, vatandaşların evlerine saldırdı. İsrail askerleri, köye gelerek Yahudi yerleşimcileri korudu ve arazilerin ateşe verilmesinin ardından çıkan yangını söndürmeye çalışan Filistinlileri engelledi" dedi.

Neccar, askerlerin yangının söndürülmesine izin vermemesi sonucu yangının büyüdüğünü ve bölgedeki Zeytin ağaçlarına kadar ulaştığını belirtti.

Olayın ardından Filsitinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandığını ifade eden Neccar, askerlerin, duruma tepki gösteren gençlere, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ettiğini dile getirdi.

Neccar, müdahale sırasında bazı gençlerin plastik mermi ile yaralandığını, bazılarının da gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığını belirtti.

Siyonist yerleşimciler Filistinli köylülere saldırdı

Batı Şeria'da önceki gün 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinden bu yana yerleşimciler, Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırdı.
İsrail sınırına yakın köy ve kasabalarda Filistinlilere ait tarım arazilerine saldırılarda bulunan Yahudi yerleşimciler, paramiliter gruplar halinde gezerek Filistinli sivillere ve mülklerine yönelik şiddet eylemleri düzenliyor.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek, İsrail yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerin, silah taşımaları ve Filistinli sivilleri zaman zaman sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, yerel halk ile yerleşimciler arasında gerginliğe neden oluyor.

Yerleşimci militanlar zaman zaman Müslüman ve Hristiyanlara ait ibadethane ve kabristanlara da saldırılar düzenliyor.

İsrail, Batı Şeria'yı "Yahuda ve Samarya" şeklinde adlandırarak kendi toprağı olarak görüyor. İsrail İstatistik Bürosu'nun verilerine göre, Batı Şeria'da 400 bin, Doğu Kudüs'te ise 200 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Filistin tarafı ise bu sayının açıklamanın çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...