Guatemala'daki heyelanda ölü sayısı 73'e yükseldi

/ Kaynak: AA
Guatemala'daki heyelanda ölü sayısı 73'e yükseldi

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Amerika ülkelerinden Guatemala'da şiddetli yağışların neden olduğu heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 73'e yükseldi.

Afet Yönetim Birimi'nden yetkililer, başkent Guatemala'nın 15 kilometre doğusundaki Cambray'da Perşembe gecesi meydana gelen heyelanın ardından 73 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirdi. Yaklaşık 350 kişinin hala kayıp olduğunu belirten yetkililer 100'den fazla evin göçük altında kaldığını söyledi. Hükümet sözcüsü Julia Barrera şimdiye kadar 26 kişiyi kurtardıklarını açıkladı. Ölü sayısının artmasından endişe edildiği için Adli Tıp Enstitüsü ve diğer kamu birimleri heyelan bölgesinde geçici bir morg oluşturdu. Arama kurtarma ekibi şiddetli yağış nedeniyle ara verdikleri çalışmalara dün yeniden başladı. Gönüllülerle itfaiye ve polis ekipleri göçük altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...