Filistin Kızılayından 'olağanüstü hal' ilanı

/ Kaynak: AA
Filistin Kızılayından 'olağanüstü hal' ilanı

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Kızılayı, bir süredir gerginliğin hakim olduğu Batı Şeria ve Kudüs'te bulunan tüm merkezlerinde olağanüstü hal ilan etti.

Filistin Kızılayı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin artan saldırıları ve yaşanan son gelişmeler ışığında Batı Şeria ve Kudüs'te bulunan tüm merkezlerde olağan üstü hal ilan edildiği belirtildi. Ramallah yakınındaki El-Bira'da bulunan Kızılay merkezinde " kriz masası" oluşturulduğu, tüm personel ve gönüllülerin de teyakkuz durumuna geçirildiği ifade edildi. Filistin Kızılayı ekibi ve araçlarının son 72 saatte Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail güçleri tarafından 14 kere saldırıya uğradığına işaret edilen açıklamada, İsrail'in bu tür uygulamalarıyla 4'üncü Cenevre Sözleşmesinin "uluslararası düzeyde tanınan Kızılay ve Kızılhaç gibi örgütlerin insani faaliyetlerini yerine getirebileceğini" ifade eden 63'üncü maddesini ihlal ettiği savunuldu. Birkaç haftadan bu yana Batı Şeria ve Kudüs'te İsrail askerleri ve Filistinliler arasında yaşanan gerginlik, son günlerde meydana gelen gelişmelerle artarak devam ediyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...