Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alman vekil gizli belgeleri PKK'ya sızdırmış

Alman vekil gizli belgeleri PKK'ya sızdırmış

DÜNYA Haberleri

Berlin'de savcılık, gizli belgeleri PKK'ya sızdırdığı gerekçesiyle Federal Milletvekili Katrin Kunert hakkında soruşturma başlattı.

Die Welt Gazetesi'nin haberine göre, Kunert, Türkiye'nin Suriye'deki muhalif gruplara yaptığı silah sevkıyatı konusunda Federal Parlamento'da soru önergesi verdi.


Hükümetin verdiği yanıt ise, "gizli" ibaresiyle, Federal Parlamento Gizli Bilgileri Koruma Bölümü'ne teslim edildi. Gazete, sadece milletvekilleri ile bazı çalışanların görebilme yetkisinin olduğu gizli belgenin fotokopisinin geçen ağustos ayında Türkiye'de yayın yapan PKK'ya yakın bir gazete ve sol yayın yapan bir gazetede yayımlandığını yazdı.


Welt Gazetesi haberinde şu cümlelere yer verdi: "Söz konusu belgenin fotokopisinin ya da fotoğrafının çekilmesi ve içeriğinin kamuoyuna açıklanması yasaktı. Belgenin basına sızdırılması konusunda Sol Partili Federal Parlamento Milletvekilleri zan altında bulunuyor. Savcılık sözcüsü, konuyla alakalı bir soruşturma bulunduğunu ve soruşturmanın sürdüğünü doğruladı. Katrin Kunert ise belgenin fotoğrafını çekerek üçüncü kişilere verdiği iddialarını yalanladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...