Rusya, katil Esad'a koridor açıyor

Rusya, katil Esad'a koridor açıyor

DÜNYA Haberleri

Muhalifler, hava saldırılarıyla koridor açılarak Hama ve İdlib'te kara işgaline ön hazırlık yapıldığını açıkladı.

Mısır cuntasından ise Rusya'nın Suriye'deki saldırılarına destek açıklaması gelirken, İngiliz Başbakanı Rusya'dan “kasap Esed'den” desteğini çekmesini istedi.  Rus savaş uçakları, Suriye'de son iki ay içerisinde rejim ordusunun gerilediği Hama, Humus, idlib ve Lazkiye vilayetlerinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yoğun hava saldırıları düzenliyor. Yerel aktivistler, Rus saldırılarının rejim güçlerinin Hama ve İdlib'te yürüteceği bir kara hücumuna ön hazırlık olduğunu bildirdi. AP ajansına konuşan Muhammed Kanaan ve Ahmed el-Ahmed, Hama'nın kuzeyindeki, İdlib'in güneyindeki muhalif birliklerin muhtemel bir kara saldırısına karşı hazırlıklara başladığını bildirdi.
SALDIRILARINI YOĞUNLAŞTIRACAK
Rus Genelkurmayı'ndan General Andrei Kartapolov ise Suriye'nin batısında son 72 saatte 60 bombardıman gerçekleştirdiklerini belirterek bombalı saldırıları yoğunlaştıracaklarını duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...