'Rusya durumu daha da ciddileştiriyor'

/ Kaynak: AA
'Rusya durumu daha da ciddileştiriyor'

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Rusya'ya ait bir savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesinin çok riskli olan durumu daha ciddi hale getirdiğini bildirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Twitter hesabından "Türk hava sahasına yönelik Rus ihlali hali hazırda çok riskli olan durumu daha ciddi hale getirmektedir. Bundan vazgeçmesi için Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulunuyorum" mesajını verdi.
Hammond dün iktidardaki Muhafazakar Parti'nin yıllık kongresinde yaptığı konuşmada terör örgütü DAEŞ ile mücadelede Rusya dahil herkesle çalışabileceklerini belirterek, "Ancak Rusya DAEŞ ile savaşmak istiyorsa aynı anda Esed'i destekleyemez" demişti.
Rusya'ya ait bir savaş uçağının 3 Ekim Cumartesi günü saat 12.08'de Hatay'ın Yayladağı bölgesinin güneyinde Türk hava sahasını ihlal ettiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...