HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Brüksel'de samimi Erdoğan-Juncker buluşması

Kaynak:
Brüksel'de samimi Erdoğan-Juncker buluşması

GÜNDEM Haberleri  / 

Erdoğan'ın Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileriyle temasları tüm hızıyla devam ediyor. Erdoğan'ın son durağı AB Komisyonu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ziyareti için bulunduğu Brüksel'deki temasları kapsamında AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.

SICAK KARŞILAMA

Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı oldukça sıcak bir şekilde karşıladı. İkilinin birbirine sarıldığı kameralara böyle yansıdı.

BU SAMİMİYETİN ARKASINDA BİR VEFA HİKAYESİ VAR

İki lider arasındaki bu samimiyetin perde arkasında şöyle bir öykü yatıyor:

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasaklı olduğu dönemde AK Parti Genel Başkanı olarak Lüksemburg'u ziyaret ettiğinde o gün Başbakan olan bugünkü AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı havaalanında karşılamış ve şöyle demişti: "Belki yasaklı olabilirsiniz, ama ben size ve Türk milletinin iradesine olan saygım nedeniyle sizi havaalanında karşılamak istedim."

Juncker 13 yıl önce Erdoğan'ı yine havalimanından kendisi uğurlamıştı.

ERDOĞAN'IN ODASINDA SİGARA İÇEBİLEN TEK KİŞİ

2013 yılında ise iki liderin kapalı kapılar arkasında Ankara'da Başbakanlık'ta yaptığı görüşmede ilginç bir sigara diyaloğu yaşanmıştı. O günlerde Juncker, Başbakan olarak yine Başbakan olan Erdoğan'dan odasında sigara içmek için izin istemişti. Sigaraya karşı olması ve bu konudaki hassasiyetiyle tanınan Erdoğan da Juncker'in bu isteğini geri çevirmeyerek odasında sigara içmesine izin vermişti.

GÜNDEM
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...