HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fransa'dan Suriye için yeni BM tasarısı

Kaynak:
Fransa'dan Suriye için yeni BM tasarısı
Fransa, Suriye, Birleşmiş Milletler, Haber

DÜNYA Haberleri  / 

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, Esed rejiminin halkına karşı varil bombası kullanmasını durdurmasını amaçlayan BMGK kararı üzerinde çalıştıklarını bildirdi

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Esed rejiminin halkına karşı varil bombası kullanmasını durdurmasını amaçlayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararı üzerinde çalıştıklarını bildirdi.
Meclis genel kurulunda Suriye ile ilgili sözlü soru önergesini yanıtlayan Fabius, ''Suriye'de bizim önceliğimiz ne? İlk olarak DAEŞ'i vurmak. İkinci olarak Esed rejiminin varil bombalarıyla sivil halkı bombalamasını engellemek. Bu yüzden bu konuda BM Güvenlik Konseyi'ne bir tasarı sunmak istiyoruz. Biz üçüncü öncelik olarak bu ülkede siyasi geçiş dönemini sağlamak istiyoruz'' ifadesini kullandı.
Söz konusu tasarının, BM 5 daimi üyesinden Rusya'nın vetosu yüzünden BMGK'dan geçme ihtimali ise çok düşük. Son olarak Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırılarında terör örgütü DAEŞ militanlarını hedef aldığını savunarak, ılımlı muhalifleri vuran Rusya'nın, kararı veto etmesine kesin gözüyle bakılıyor.
Suriye'de Esed rejimi, sivillere yönelik sık sık varil bombalarıyla saldırılar düzenlemiş, muhalif güçlerin elindeki bölgelere atılan bu bombalar çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Yüksek tahribat gücüne sahip varil bombalarının sivillerin yaşadığı bölgelerde kullanımı uluslararası sözleşmeler kapsamında yasaklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...