HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak' iddiası

Kaynak:
'İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak' iddiası
İtalya, Daeş, Işid, Haber

DÜNYA Haberleri  / 

İtalya Savunma Bakanı Pinotti: Irak'ta bizim uçaklarımız için yeni roller değerlendiriliyor. Zamanı geldiğinde hükümet, parlamentoya bilgi verecek

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında İtalyan jetleri için hava bombardımanına katılmak da dahil olmak üzere yeni rollerin değerlendirildiğini söyledi.
Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera'nın dün "İtalya, Irak'ta DAEŞ'i bombalayacak" başlıklı haberiyle gündeme getirdiği iddiaya ilişkin Savunma Bakanı Pinotti'den bir açıklama geldi.
Pinotti, "TG1" kanalına verdiği demeçte, İtalya'nın, DAEŞ ile mücadelede Irak'ta hep var olduğunu dile getirerek, "Biz Erbil'deyiz, Bağdat'tayız. Eğitmenlerimizle, jandarmamızla, (DAEŞ karşıtı) koalisyonun operasyonlarına katılan keşif uçaklarımızla oradayız. Müttefiklerimiz ya da Irak hükümeti ile ilişkiler temelinde yeni başka ihtiyaçlar olması durumunda bunlar değerlendirilecek ve kesinlikle parlamentodan geçecek" ifadelerini kullandı.
Savunma Bakanı Pinotti, parlamentonun Savunma ve Dışişleri Komisyonu'na da yaptığı konuşmada, "Irak'ta bizim uçaklarımız için yeni roller değerlendiriliyor. Zamanı geldiğinde hükümet, parlamentoya bilgi verecek" değerlendirmesinde bulundu.
Roberta Pinotti'den önce aynı komisyonda konuşan Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni de henüz İtalyan jetlerinin Irak'ta DAEŞ'i vurmasına yönelik parlamentodan alınmış bir karar olmadığını anımsatarak, hükümetin parlamentoda gizli saklı bir şekilde yapmayacağını söyledi.
İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano da İtalyan jetlerinin hava bombardımanlarına katılmasının parlamento onayına atlanarak yapılamayacağına dikkati çekti.
Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi partisinin lideri Beppe Grillo ise gündeme gelen iddialara ilişkin, "İtalya, bu konu parlamentoda tartışılmadan, onay almadan, cumhurbaşkanı onay vermeden savaşa giremez" diyerek, uçakların hava bombardımanına katılması fikrine karşı çıktı.
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise Rus haber ajansı Inter-Tass'a verdiği demecinde, terörizme karşı herkesin işbirliği içinde olması gerektiğini belirtti.

DÜNYA
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...