Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak ordusu 5 bölgeyi geri aldı

/ Kaynak: AA
Irak ordusu 5 bölgeyi geri aldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Enbar vilayetinde terör örgütü DAEŞ'in elindeki 5 bölgenin kurtarıldığı bildirildi.

Enbar Vilayet Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bölgedeki aşiretlerin de desteklediği güvenlik güçleri, son 2 günde Ramadi'deki Zenkure, Elburişe, Elbucelib, El-Adnaniyye ve Elhamse Kilo bölgelerini kontrol altına aldı" dedi.
Kerhut, DAEŞ militanlarıyla yaşanan şiddetli çatışmalarda çok sayıda militanın öldüğünü veya yaralandığını kaydetti.
Güvenlik güçleri safında yaşanan zayiata ilişkin bilgi vermeyem Kerhut ayrıca DAEŞ'in Ramadi'yi kurtarma operasyonu başladığından bu yana militanlarını kuzeydeki Hit kentine ve Suriye'deki Rakka kentine çekmeye başladığını söyledi.
Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için yürüttüğü kara operasyonlarına, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de havadan destek veriyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...