İşgalci İsrail güçleri, Filistinlilere ateş açtı: 90'dan fazla yaralı

/ Kaynak: AA
İşgalci İsrail güçleri, Filistinlilere ateş açtı: 90'dan fazla yaralı

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Şeria'da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında bugün çıkan çatışmalarda 99 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Kızılayı tarafından yapılan yazılı açıklamada, çatışmalarda 10'u gerçek, 89'u plastik mermiyle 99 Filistinlinin yaralandığı, 189 kişinin askerlerin attığı göz yaşartıcı gazdan etkilendiği belirtildi.
En şiddetli çatışmaların Ramallah ve Eriha'da yaşandığı ifade edilen açıklamada, Filistinlilerin İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli attığı, askerlerin ise gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz, atık suyu kullanarak karşılık verdiği kaydedildi.
Öte yandan, İsrail devlet radyosu, Petah Tikva kentinde bir Yahudi yerleşimcinin Filistinli bir genç tarafından bıçaklandığını duyurdu.
Yediot Ahranot gazetesi ise Filistinli gencin gözaltına alındığını ve El-Halil kentinden olduğu bilgisine ulaşıldığını ifade etti.
İsrail'in, Yahudilerin dini günleri nedeniyle Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini bazen tamamen bazen de kısmen engellemesi sebebiyle 13 Eylül'den bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik yaşanıyor. İsrail polisi, 27 Eylül pazar akşamından beri Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girmesine izin vermiyor.
Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedelerde zaman zaman can kayıpları, yaralanma ya da gözaltılar yaşanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...