Avustralya'da tutuklanan 4 şüpheliden 3'ü serbest bırakıldı

/ Kaynak: AA
Avustralya'da tutuklanan 4 şüpheliden 3'ü serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Avustralya'nın Sydney kentindeki terörle mücadele operasyonları kapsamında tutuklanan 4 kişiden 3'ü serbest bırakıldı.

Sydney Parramatta Emniyet Müdürlüğü önünde, bir emniyet çalışanını silahla öldüren lise öğrencisi Farhad Jabar Khalil Mohammad'in terör örgütleri ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile başlatılan operasyonlarda tutuklanan 4 kişiden 3'ü serbest bırakıldı.
Parramatta Emniyet Müdürlüğü önünde geçtiğimiz hafta yaşanan olayda, emniyet müdürlüğü finans bölümü çalışanı Curtis Cheng (58) Farhad Jabar Khalil Mohammad (15) tarafından ateşli silahla öldürülmüş, olayda lise öğrencisi olduğu öğrenilen saldırganda olay yerinde polis tarafından etkisiz hale getirilmişti.
Avustralya'da geniş yankı uyandıran olay sonrası polisin başlattığı eş zamanlı operasyonlarda, Farhad Jabar'ın saldırısı ile bağlantısı olduğu sanılan 3 kişi daha tutuklandı.
Gözaltına alınanlardan yaşları 16 ile 22 arasında değişen 4 kişiden 3'ü delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Polisi sosyal medya üzerinden tehdit ettiği açıklanan lise öğrencisinin tutukluluk hali ise devam ediyor.
Yeni Güney Galler (NSW) Emniyet Müdürü Andrew Scipione 2GB radyosuna yaptığı açıklamada Farhad Jabar'ın radikalleştiğinden emin olduklarını, ancak tutuklanan kişilerin tutukluluklarını devam ettirmek için ellerinde yeterli delil olmadığını söyledi. Operasyonlarda çok sayıda dokümana el koyduklarını ve bunları incelemenin de zaman alacağını belirten Scipione "bu bizim için oldukça sinir bozucu" dedi.
Parramatta saldırısında bir kişiyi öldüren ve aynı saldırıda kendisi de öldürülen Fardad Jabar'ın yalnız olmadığına inanan Avustralya polisi, Jabar'ın saldırıyı neden yaptığı, silahı nereden bulduğu ve saldırının arkasında kimlerin yer aldığı konularında henüz bir bilgi vermedi.
Operasyonlarda elde edilen dokümanların incelenmesi ve Jabar'ın kullandığı silahla ilgili balistik tetkikler halen sürüyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...