44 siyonist yerleşimci Mescid-i Aksa'ya girdi

/ Kaynak: AA
44 siyonist yerleşimci Mescid-i Aksa'ya girdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Kudüs'te İsrail polisinin korumasındaki 44 siyonist yerleşimci Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi.

Kudüs İslami Vakıflar Medya Koordinatörü Firas ed-Debs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "44 siyonist yerleşimci İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdi" dedi.

İsrail polisinin namaz kılmak için Aksa'ya gelen Müslümanların kimliklerini topladığını belirten Debs, Filistinli gazeteci Liva Ebu Ramle'nin de bir süre alıkonulduğunu aktardı.

Üzerinde bıçak bulunduğu şüphesiyle İsrail polisi tarafından bir süre alıkonulduğunu söyleyen Ebu Ramle de "Yapılan aramada üzerimde herhangi bir suç aletinin bulanamaması üzerine serbest bırakıldım. Ancak yeni bir emre kadar Aksa'ya girişime izin verilmeyeceğine dair bu yönde tarafıma bir tebligat teslim edildi" dedi.

İsrail polisinden ise Ebu Ramle ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de bir süredir siyonist yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları ve siyonistlerin ihlallerine tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında yaşanan olaylara sahne oluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...