Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Assange için polis nöbeti sona erdi

Assange için polis nöbeti sona erdi

DÜNYA Haberleri

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği önünde üç yıldır devam eden polis nöbeti sona erdi.

Londra polisinden yapılan açıklamada, "yapılan değerlendirme sonucu  polis, bugün büyükelçilik önündeki varlığına son verme kararı almıştır. Julian  Assange'ı tutuklama operasyonumuz devam edecektir ve eğer büyükelçilikten  ayrılmaya kalkışırsa kendisini tutuklamak için her türlü çabayı göstereceğiz.  Ancak polisi sürekli tutmak artık uygun görülmemiştir" ifadesi kullanıldı.
 
Açıklamada kararın, içişleri ve dışişleri bakanlıklarıyla görüşülerek  alındığı belirtilerek emniyetin kaynak ve imkanlarının sınırsız olmadığı  vurgulandı.
 
Maliyeti 12 milyon sterlin
 
İngiliz polisinin büyükelçilik binasının önünde 3 yıldır, 7 gün 24  saat nöbet tutmasının vergi mükelleflerine maliyetinin 12 milyon sterlini bulduğu  hesaplanıyor.
 
19 Haziran 2012'de İngiltere'deyken, hakkındaki İsveç'e iade kararının  ardından Ekvador Büyükelçiliğine sığınan Assange, üç yıldır diplomatik misyonun  bir odasında yaşıyor.
 
Sağlığından endişe edilen Assange'ın Büyükelçilik binasından çıkması  halinde şartlı tahliye koşullarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanması ve  İsveç'e iade edilmesi bekleniyor.
 
İngiliz mahkemesi 2012 yılında, 44 yaşındaki Avustralya vatandaşı  Assange'ın, iki kadına tecavüzle suçlandığı İsveç'e iadesine karar vermişti.  Julian Assange, İsveç'e iade edilirse ABD'ye gönderilmekten korktuğu için  Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınmıştı.
 
Ekvador, çok sayıda ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmasını internet  sitesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran ve tartışmalara neden olan Assange'ın  siyasi iltica talebini kabul etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...