California'da 'Kızılderililer' demek yasaklandı

/ Kaynak: AA
California'da 'Kızılderililer' demek yasaklandı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin California eyaletinde 'Kızılderililer (Redskins)' kelimesinin spor takımlarında ve maskotlarda kullanımı yasaklandı.

California Valisi Jerry Brown tarafından imzalanan yasayla eyalet okullarında takım ve maskot adı olarak "Kızılderililer" ifadesinin kullanımına yasak getirildi.
Eski bir takma ad olan ve yerli Amerikalılar tarafından ırksal aşağılama olarak kabul edilen "Kızılderililer" teriminin yasaklanması, California'da bu ifadeyi kullanan dört okulu etkileyecek.
Daha önce ABD'nin farklı şehirlerinde kimi okulların kurul kararıyla yasakladığı ifade için eyalet düzeyinde ilk yasaklama California'da getirilmiş oldu. Yerli Amerikalı gruplar yasayı memnuniyetle karşılarken, okullar için ciddi maliyeti olan isim değişikliğini zorunlu kılan yasa eyalette tartışma yaşattı.
2002 yılından bu yana gündemde olan ve bugüne dek dört defa reddedilen AB30-California Irksal Maskotlar Yasası'nın Ocak 2017'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.
Amerikan Nüfus Sayımı Bürosu'nun verilerine göre California, yerli Amerikalı nüfusunun en yoğun yaşadığı eyalet olarak biliniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...