Valls: 'Ürdün bu kadar sığınmacıyı yüklenemez'

/ Kaynak: AA
Valls: 'Ürdün bu kadar sığınmacıyı yüklenemez'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Ortadoğu'daki Hristiyanlara 'ülkelerini terk etmemeleri' çağrısında bulundu.

Valls, Ürdün gezisi çerçevesinde Irak'tan sığınmacı olarak gelen Hristiyanlarla bir araya gelmek için başkent Amman'daki Deir El Latin Kilisesi'ni ziyaret etti.
Ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, sığınmacıların sorumluluğunun sadece Ürdün'e yüklenmemesi gerektiğini vurgulayan Valls, "Burada imkanlar kısıtlı. Ürdün bu kadar sığınmacının sorumluluğunu yüklenemez" dedi.
Valls, ayrıca Hristiyan sığınmacılara, "Siz bölgenin temel parçalarından birisiniz. İçinde bulunduğunuz durum ne olursa olsun ülkenizi terk etmemelisiniz" diye konuştu.
Kilisede Hristiyanlarla bir araya gelen ve onlarla birlikte dua eden Valls'a bir sığınmacı, yaşadığı zorlukları anlatan tablo hediye etti.
Mısır, Suudi Arabistan ve Ürdün'ü kapsayan ziyareti çerçevesinde dün Amman'a gelen Fransa Başbakanı Valls, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüşmüştü.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHRC) hazırladığı rapora göre, Ürdün'de kayıtlı 50 bin Iraklı sığınmacı bulunuyor. Raporda ayrıca Irak'taki Hristiyanların yüzde 70'inin, ülkedeki savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...