'İran'da yeni bir dönem başlayacak'

/ Kaynak: AA
'İran'da yeni bir dönem başlayacak'

DÜNYA Haberleri  / AA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesine uygulanan ambargoların 1-2 ay içerisinde kaldırılacağını belirtti.

İran televizyonu IRIB 1'e konuşan Ruhani, "Nükleer müzakerelerde varılan anlaşma uygulanmaya başlansın, tüm ambargolar 1-2 ay içerisinde kaldırılacak" dedi.
Ruhani, "Nükleer müzakerelerde varılan anlaşma metni meclisten geçti. Şimdi Anayasayı Koruyucular Konseyi'nden görüş alınacak. Daha sonra hükümet bu anlaşmayı uygulamaya koyacak" ifadelerini kullandı.
Ruhani şunları söyledi:
"Gelecek hafta, 5+1 ülkeleriyle yapılan anlaşma gereği, nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın uygulanmaya başlanması için öngörülen 90 günlük süre dolmuş olacak. Bundan böyle anlaşmayı uygulamaya başlamamız gerekiyor. Nükleer müzakerelerde varılan anlaşma uygulanmaya başlansın, tüm ambargolar 1-2 ay içerisinde kaldırılacaktır. Ambargoların kaldırılmasıyla birlikte ülkede yeni bir dönem başlayacaktır."
İran Meclisi'nde dün yapılan oylamada, nükleer anlaşmanın ayrıntıları 161 evet oyuyla kabul edilmişti. 290 milletvekilinden 250'sinin katıldığı oturumda, 59 hayır oyu verilirken 13 milletvekili çekimser kalmış, 17 milletvekili ise oy kullanmamıştı.
Öte yandan Anayasayı Koruyucular Konseyi Sözcüsü Necatullah İbrahimiyan yaptığı açıklamada, meclisten geçen nükleer anlaşmayla ilgili konseyin yarın toplanacağını ve en geç Perşembe günü karar verileceğini ifade etmişti.
Yine İran Atom Enerjisi Başkanı Ali Ekber Salihi, ambargoların askıya alınması veya kaldırılmasıyla ilgili ilanın, ABD ve Avrupa Birliği tarafından 18 Ekim Pazar günü yapılacağını duyurmuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...