Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Af Örgütü'nün PYD raporu bizi haklı çıkardı'

/ Kaynak: AA
'Af Örgütü'nün PYD raporu bizi haklı çıkardı'

DÜNYA Haberleri  / AA

PYD'nin tehditleri nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Af Örgütü tarafından hazırlanan raporun, kendilerini haklı çıkardığını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ve YPG'nin baskıları nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Uluslararası Af Örgütü'nce hazırlanan "Gidecek Yerimiz Yok" başlıklı raporun kendilerini haklı çıkardığını belirtti. 
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Yasin Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PYD'nin Tel Abyad ilçesini ele geçirmesi ve kendilerine yönelik baskılarını artırması nedeniyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Şu anda Suriye'nin kuzeyinin büyük bölümünün PYD'nin elinde olduğunu vurgulayan Hasan, "Bölgenin gerçek sahipleri olan Arap ve Türkmenler, tehditle evlerinden uzaklaştırıldı. Terör örgütü tarafından zorla göçe zorlandık ve tüm mallarımıza da el konuldu" dedi. 
Yasin Hasan, PYD ve onlara bağlı silahlı grupların, evini ve köyünü terk etmeyen Arap ve Türkmenleri infaz ettiğini, bazılarını ise tutukladığını ileri sürdü.
PYD'nin, Beşşar Esed ve DAEŞ ile hareket ettiğini savunan Hasan, şöyle konuştu:
"Esed'in istihbarat servisi, Tel Abyad ilçesinde cami imamı olan Şeyh Ammar'ı, Özgür Suriye Ordusu'na yardım ettiği gerekçesiyle infaz etti. Bunu bölgede yaşayan herkes biliyor. Bizler, Uluslararası Af Örgütü'nün yayımladığı rapordaki tespitleri daha önce dile getirdik, ancak kimse bizi dinlemedi ve inanmadı. Rapor açıklanınca insanlar şimdi bize hak verip, inanmaya başladı."
- "Binalarımızı karargaha çevirdiler"
Suriyeli sığınmacı İbrahim Halil ise Uluslararası Af Örgütü tarafından hazırlanan raporu internetten ve televizyonlardan takip ettiklerini dile getirdi.
PYD'nin bölgede Kürt hakimiyeti kurmak istediğini, bu nedenle Arap ve Türkmenleri silah zoruyla köylerini terk etmeye zorladığını anlatan Halil, buna karşı gelenleri ise ölüm veya cezaevine koymakla tehdit ettiklerini ifade etti.
Evini terk etmeyen çok sayıda Arap ve Türkmen'in Tel Abyad'daki cezaevinde bulunduğunu aktaran İbrahim Halil, "PYD'nin 'tehcir politikası' nedeniyle, ailelerimizle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldık. Bizim evlerimize başka bölgelerden getirdikleri Kürtleri yerleştirdiler. Binalarımızı da karargah haline getirdiler. Hatta şimdi ilçenin tüm çevresine hendek kazarak, girişleri engellemeye çalışıyorlar" diye konuştu.
- "Rapor sesimizi duyurdu"
Halil, PYD tarafından, Uluslararası Af Örgütü'nün dile getirdiği konulardan çok fazlasına maruz kaldıklarını vurguladı. 
Rapora kesinlikle katıldıklarını anlatan Halil, "Daha önce bunları defalarca dile getirdik, ancak şimdi PYD'nin gerçek yüzü ortaya çıktı. Biraz geç olsa da dediklerimiz çıktığı için mutluyuz. PYD, Türkmen ve Araplara yönelik 'tehcir politikası' uyguladı ve bunlar Uluslararası Af Örgütü'nün yayımladığı raporda da görülüyor. Bu rapor sesimizi duyurdu ve bizi haklı çıkardı" şeklinde konuştu. 
Fatma Hüseyin ise PYD'nin kendilerini doğup büyüdükleri şehirlerden kovduğunu ve evlerine Kürt aileleri yerleştirdiklerini dile getirdi. 
Evlerine dönmek istediklerini anlatan Hüseyin, "Bu yapılanların hiçbirini hak etmedik. Ölüm tehditleriyle göçe zorlandık. İnşallah bu rapor, uluslararası kamuoyunun dikkatini çeker" ifadelerini kullandı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...