'İsrail'in planlarına izin vermeyeceğiz'

/ Kaynak: AA
'İsrail'in planlarına izin vermeyeceğiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 'İsrail'in Mescid-i Aksa'nın İslami kimliğini hedef alan planlarının uygulanmasına izin vermeyeceklerini' söyledi.

Filistin devlet delevizyonunda yer alan konuşmasında Abbas, "Filistin halkına yönelik saldırılar artıyor, güvenlik ve istikrarı tehdit eden bu saldırılar sadece bölgeyi değil belki de tüm dünyayı kasıp kavuracak din temelli bir savaşın fitilini ateşleyebilir. Tüm bu yaşananlar uluslararası toplumun vakit geçmeden müdahale etmesi gerektiğini gösteriyor" dedi.
Abbas sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aksa'nın mevcut durumunda değişiklik yapılmasını kabul etmediğimizi, İsrail'in mescidin İslami kimliği ve kutsallığına halel getirecek planlarına izin vermeyeceğimizi açık ve net bir şekilde söylüyoruz. Filistin'deki bu durumun devam etmesini de kabul etmeyecek ve İsrail hükümetinin uyguladığı işgal politikalarına ve güç mantığına teslim olmayacağız."
Filistin halkıyla birlikte ulusal ve hukuki mücadeleye devam edecekleri mesajı veren Abbas, İsrail'in tanımadığı anlaşmalara bağlı kalmayacaklarını, uluslararası kurum ve sözleşmelere dahil olma çalışmasına devam edeceklerini belirtti.
Abbas, "Şu an Gazze'ye yönelik saldırılar, esirler, Devabişe ailesinin ve Muhammed Ebu Hudayr'ın yakılarak öldürülmesi konuları Uluslararsı Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taşınmış durumda. Şimdi de halkımıza karşı gerçekleştirilen sokak infazlarıyla ilgili bir dosyayı UCM'ye taşımayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
İsrail hükümetinin Filistin'in uzattığı barış elini geri çevirmesi nedeniyle istikrarsızlık yaşandığını vurgulayan Abbas, "Barış ancak İsrail işgali sona erdiğinde ve 1967 sınırlarında, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devleti kurulduğunda tesis edilecek" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...