'Terör örgütü IŞİD'in yıllık geliri 500 milyon dolar'

'Terör örgütü IŞİD'in yıllık geliri 500 milyon dolar'

DÜNYA Haberleri

Terör örgütü IŞİD'in, bir yıl içerisinde ürettiği petrolden 500 milyon dolar kazandığı iddia edildi.

Financial Times'ta IŞİD terör örgütünün petrol gelirlerine inceleyen bir araştırma yer alıyor. "IŞİD A.Ş.'nin içinde" başlıklı haberde, 60'tan fazla ülkenin dahil olduğu uluslarası koalisyonun bir yılda 10 bin 600'den fazla saldırı düzenlemesine rağmen, IŞİD'in savaş gelirlerini kesemediği belirtiliyor.
Ana geliri petrol olan örgütün kontrolü altında tuttuğu bölgelerde günde 34 bin ila 40 bin varil petrol ürettiği, bunun da günlük 1.53 milyon dolarlık bir gelir anlamına geldiği bildiriliyor.
Gazetenin konuştuğu Batılı diplomat ve istihbarat yetkilileri de, uluslararası koalisyonun saldırılarının IŞİD'in finansal gücünü kırmakta başarısız olduğunu kabul ediyor.
IŞİD'in petrol üretimini hava saldırılarına adapte ederek ticareti sürdürdüğüne, bunun dışında vergi, haraç ve tarihi eser kaçakçılığından da ciddi şekilde gelir elde ettiğine dikkat çekiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...