Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsrail'den Gazze sınırına 'ayrım duvarı'

/ Kaynak: AA
İsrail'den Gazze sınırına 'ayrım duvarı'

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi sınırı boyunca 65 kilometre uzunluğunda 'ayrım duvarı' inşa etme kararı aldığı belirtildi.

İsrail devlet radyosunun haberinde, ordunun, Filistinlilerin İsrail'deki Yahudi yerleşimlerine sızmasını engellemek için Gazze Şeridi sınırı boyunca 65 kilometre uzunluğunda ayrım duvarı inşa etme projesini kabul ettiği belirtildi.
Ayrım duvarının sızmalara karşı teknolojik sistemlerle donatılacağı aktarılan haberde, duvarı inşa kararının Filistinlilerin sınır ihlalini tekrarlamasından dolayı alındığı ifade edildi.
İkinci İntifada'da inşa edilmeye başlanan ve illegal kabul edilen ayrım duvarı, Doğu Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bağı koparıyor.
- Netanyahu'dan Abbas'a kışkırtma suçlaması
Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı dün akşam yayınlanan konuşmasında Filistin halkını İsrail'e karşı kışkırtmakla suçladı.
Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Abbas'ın dün yayınlanan konuşması yalan ve kışkırtıcıydı" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, "İsrail Mescid-i Aksa'daki mevcut durumu muhafaza ederken, Ebu Mazin (Abbas) dini kullanarak kışkırtıcı konuşma yapıyor ve bu da terör eylemlerine neden oluyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...