Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Alman istihbaratı ABD'yi anahtar kelimeler kullanarak dinledi'

/ Kaynak: AA
'Alman istihbaratı ABD'yi anahtar kelimeler kullanarak dinledi'

DÜNYA Haberleri  / AA

Alman istihbaratının aralarında ABD ve Fransa'nın da bulunduğu ülkelerin büyükelçiliklerini 'anahtar kelimeler' kullanarak dinlediği iddia edildi.

Almanya dış istihbarat servisi BND'nin dost ülkelerin iletişimlerini "anahtar kelimeler" kullanarak dinlediği iddia edildi.
Alman basınında yer alan haberlere göre, BND'nin, aralarından ABD ve Fransa'nın da bulunduğu dost ülkelerin büyükelçiliklerini, Avrupa Birliği (AB) kurumlarını 2013 yılına kadar dinlediği ileri sürüldü.
Alman hükümetinin BND'nin faaliyetlerine ilişkin olarak Parlamento Kontrol Komitesi'ni (PKGr) bilgilendirdiği belirtilirken, BND'nin dost ülkelerin iletişimlerinde uygun olmayan kelimeleri aradığı kaydedildi.
Öte yandan, PKGr Başkan Vekili Clemens Binninger, hükümetin kendilerini konuyla ilgili bilgilendirdiğini doğrulayarak "Bu bağlamada faaliyetin talimat üzerine yapılıp yapılmadığına ilişkin sorular akla geliyor" dedi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...