Suriye'de kara harekatı başladı

Suriye'de kara harekatı başladı

DÜNYA Haberleri

Suriye ordusu, Şam ve Halep arasındaki en büyük yerleşim yeri olan Humus'un kuzeyinde, muhalif güçlere yönelik kapsamlı harekat başlattı.

Suriye devlet televizyonu, günün ilk saatlerinde başlatılan operasyonda önce topçu birlikleriyle hava kuvvetlerinin Humus'un kuzeyini hedef aldıklarını, ardından da kara birliklerinin bölgeye ilerleyişinin başladığını aktardı. Muhaliflerin oluşturduğu Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise çatışmaların Humus'un yaklaşık 5 kilometre kuzeyindeki Teir Malla ve Talbiseh kasabalarında yoğunlaştığını bildirdi.
"ÇOK SAYIDA SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ"
Muhalif gruplardan bir savaşçı İngiliz Reuters haber ajansına, "Humus çevresinde çok şiddetli hava saldırıları var. Çok sayıda sivil öldü. Yoğun baskı kurup bölgeyi hızla ele geçirmeye çalışıyorlar" dedi.
İRANLI KOMUTAN YÖNETİYOR İDDİASI
Kara harekatında Suriye ordusuna İran Devrim Muhafızları'nın yönlendirdiği Lübnan Hizbullahı militanları da destek veriyor. Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin de harekatı yönetenler arasında olduğu ifade ediliyor. Humus'un kuzeyindeki harekatın muhaliflerin eline geçen Hama ve İdlib'in geri alınmasının ilk aşaması olarak planlandığı da belirtiliyor. Reuters'a bilgi veren bir Suriye yetkilisi, İran destekli Suriye ordusunun asıl hedefinin Halep olduğunu söyledi. Yetkili, sivil ölümlerin olduğu yönündeki haberleri ise yalanladı ve Nusra Cephesinin bombardımanları suçlayabilmek için sivilleri katlettiğini öne sürdü.
KAVŞAK NOKTASI HUMUS
Başkent Şam ve Halep arasında bulunan Humus kenti, Suriye'nin batısında Beşar Esad'ın etkili olduğu alanları da birbirine bağlıyor. Ancak yaz aylarında başta Nusra Cephesi öncülüğündeki Fetih Ordusu'nun ilerleyişi nedeniyle Suriye ordusu bölgede bazı yerleşim yerlerinden geri çekilmek zorunda kalmıştı. Humus'un kuzeyindeki kasabaların alınmasıyla Suriye ordusunun etkinlik alanları arasındaki bağlantıyı tekrar kurabileceği belirtiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...