Assange'ın hastaneye gitmesine izin verilmediği iddia edildi

/ Kaynak: AA
Assange'ın hastaneye gitmesine izin verilmediği iddia edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinden hastaneye gitmesi için İngiliz hükümetinin, 'güvenli geçiş iznine' onay vermediği öne sürüldü.

İngiliz hükümetinin, Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange'ın sığındığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliğinden sağlık kontrolleri için Londra'daki bir hastaneye gitmesi için talep edilen "güvenli geçiş iznine" onay vermediği iddia edildi. 
İngiliz basını, konuya ilişkin olarak Ekvador'un başkenti Quito'da basın toplantısı düzenleyen Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino'nun, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinin Assange'ın birkaç saatliğine başkent Londra'daki bir hastaneye gidip gelmesi için İngiliz yetkililerin Assange'a güvenli geçiş sağlaması kapsamında geçen ay talepte bulunduğunu ve bu talebin de reddedildiğini bildirdiğine yer verdi.
Toplantıda, "İngiltere'den bize gelen cevapta, Assange'ın tıbbi bakım için istediği zaman dışarı çıkabileceği ancak Avrupa tutuklama emrinin halen geçerli olduğu belirtildi. Yani bir başka deyişle, 'çıkabilir ama hapse atarız' diyorlar" ifadesini kullanan Patino, İngiliz yetkililerin kararını eleştirerek, savaş zamanında bile insani nedenlerden ötürü güvenli geçiş verildiğine işaret etti.
- "Engelleme niyetimiz olmadı"
İngiltere Dışişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise, "İngiliz yetkililerin Assange'ın tıbbi yardım almasını engellemek gibi bir niyetlerinin olmadığı ve bunun Ekvador hükümetine bildirildiği" kaydedildi. 

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...