Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

New York polisinden Türkçe 'bilgilendirme'

/ Kaynak: AA
New York polisinden Türkçe 'bilgilendirme'

DÜNYA Haberleri  / AA

New York Polis Departmanı'nca (NYPD) Türkçe hazırlanan 'kamu bilgilendirme rehberleri' gazetecilere tanıtıldı.

Manhattan'daki Ali Baba Restoran'da düzenlenen toplantıya halen New York'ta görev yapan ve emekli olmuş Müslüman ve Türk polis memurları ile çok sayıda Türk basın mensubu katıldı.
Rehberlerin tanıtımını gerçekleştiren NYPD Toplum Koordinatörü Erhan Yıldırım, New York polisi tarafından hazırlanan rehberlerin, kentte yaşayan Türklerin haklarını daha doğru anlamalarına yardım etmeyi amaçladığını ifade etti. Yıldırım, bundan sonraki süreçte "Polisle Karşılaştığınızda Sahip Olduğunuz Haklar ve Sorumluluklar" ve "Kimlik Hırsızlığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler" konulu rehberlerin New York'ta yaşayan Türklere ulaştırılması noktasında azami gayret göstereceklerini dile getirdi.
Yıldırım ayrıca, "NYPD Müslümanlar Derneği" ile "İyi Niyet Elçileri Topluluğu"nun, Suriyeli sığınmacılar için ortak başlattığı yardım kampanyası hakkında da bilgi verdi. Kampanyanın uzun vadeli planlandığı belirtilen Erhan Yıldırım, toplanan yardımların ilk etapta Türkiye ve Ürdün'e ulaştırılmasının düşünüldüğü söyledi. Yıldırım, kampanyanın sığınmacı kabul eden ülkelere destek vermenin yanı sıra sığınmacı sorununa dikkati çekmek olduğunun altını çizdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...