Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

IKBY: 'Bize silah değil bir kurşun bile gelmedi'

/ Kaynak: AA
IKBY: 'Bize silah değil bir kurşun bile gelmedi'

DÜNYA Haberleri  / AA

IKBY Hükümeti Sözcüsü Dizayi, Rusya'nın Peşmergelere gönderdiğini iddia ettiği silahlara ilişkin, 'Bize bir kurşun bile gelmedi' dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Rusya'nın Peşmergelere gönderdiğini iddia ettiği silahlara ilişkin, "Bize bir kurşun bile gelmedi" dedi. 
Dizayi, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Iraklı Kürtlere Rus silahlarını verdiklerini" belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un sözleriyle ilgili, "Lavrov, 'Irak hükümeti yoluyla Peşmergelere silah gönderiyoruz' demiş. Oysa bize bir kurşun bile gelmedi. Acaba Bağdat bu silahları aldı da bizim payımızı vermemiş olabilir mi? Biz de bilmiyoruz. Rusya konsolosuna sorarak, 'açıklama bekliyoruz' dedik" ifadelerini kullandı. 
Rusya'nın Suriye'ye yönelik saldırılarında Kuzey Irak hava sahasını kullanmasına ilişkin ise hükümetlerine bir bilgilendirme yapılmadığını aktaran Dizayi, "Sayın Lavrov, bir basın toplantısında 'İran, Rusya, Suriye ve Irak'tan oluşan dörtlü işbirliği içinde Kütler de vardır' dedi. Oysa bizim haberimiz yok. Bu dörtlünün içinde yer almıyoruz" diye konuştu. 
Dizayi, "Irak'ta DAEŞ ile mücadeleye Rusya'nın destek vermesini istiyor musunuz?" sorusuna ise şu cevabı verdi:
"Ortada DAEŞ adlı tehlikeli bir terörist grup var. Bu örgüt, tüm Ortadoğu için bir tehdit, bütün dünyanın istikrarı, güvenliği için bir tehlikedir. O yüzden kim bu örgüte karşı koyarsa biz hay hay diyoruz. Ama tabii ABD ve Rusya birer süper güç konumundadır. Bunlar farklı birer program, ajanda ve yönetimlerle bölgede savaşa veya operasyona gidiyorlarsa uçakları karşı karşıya gelebilir. Bazı sıkıntılar yaşayabilirler. Koordinasyon açısından Rusya belli bir bölgede, ABD belli bir bölgede olabilir. Ama bu koordinasyon şu anda yok. Bu bir tehlikeye, kazaya yol açabilir. İşbirliği olması lazım. Birlik, beraberlik, operasyon için istihbarat ve hava sahası için birbirlerine bilgi vermeleri lazım."
- PKK petrol hattına saldırdı 
Terör örgütü PKK'nın Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı'na yönelik saldırılarına da değinen Dizayi, "Temmuz ayındaki saldırıda petrol sevkıyatı 90 gün durdu. Dağdaki PKK liderleri, 'evet yerli bir grup saldırıyı kendi inisiyatifiyle yaptı ama bu bizim politikamız değil ve bir daha olmayacak' dediler. İnşallah yeni bir saldırı olmaz. PKK saldırılarına devam ederse ciddi bir olaydır. Hükümeti bırakın halkın geliri veya ekmeğiyle oynuyorlar. Ümit ediyoruz bir daha olmasın" şeklinde konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...