Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tanzanya'da 'cep telefonu mesajıyla' doğum belgesi

/ Kaynak: AA
Tanzanya'da 'cep telefonu mesajıyla' doğum belgesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Tanzanya'da yüzde 90'ı doğum belgesine sahip olmayan yeni doğan çocukların kaydının, cep telefonu mesajıyla yapılabileceği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'ndan (UNICEF) yapılan açıklamaya göre, Tanzanya'da yeni doğan çocukların kaydı artık cep telefonu mesajıyla yapılabilecek. Söz konusu uygulamanın UNICEF, Tanzanya hükümeti ve ülkedeki yerel telefon hizmeti sağlayıcısı Tigo şirketi iş birliğiyle yürütüleceği belirtildi. 
Uygulamaya göre, yeni doğan kaydını yaptırmak için hükümet kayıt ofisine gönderilecek cep telefonu mesajına, çocuğun doğum tarihi, adı ve aile bilgilerini yazmak yeterli olacak. Kayıt işlemi yapıldıktan sonra mesaj gönderen aileye bir onay ve yeni doğum belgesi numarası gönderilecek.
Yeni uygulama 26 eyaletin 10'unda hizmete girerken, hükümet, cep telefonu mesajıyla doğum kaydı uygulamasını tüm eyaletleri kapsayacak şekilde genişletmeyi hedefliyor. 
Doğum belgesinin olmaması Tanzanyalı çocukların, ileriye dönük nüfus cüzdanı alamamak başta olmak üzere bir takım zorluklar yaşamasına sebep oluyor. 
Resmi rakamlara göre, 50 milyonluk ülke nüfusunun yüzde 73'ünde cep telefonu bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...