'Yaklaşan kış sığınmacılara yardımı daha da zorlaştıracak'

/ Kaynak: AA
'Yaklaşan kış sığınmacılara yardımı daha da zorlaştıracak'

DÜNYA Haberleri  / AA

Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Swing, 'Hareket halindeki sığınmacılara yardım kışın daha da zorlaşacak' dedi.

Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü William Lacy Swing, yaklaşan kış nedeniyle hareket halindeki sığınmacılara yardım etmenin daha da zorlaşacağını belirterek, "Kışın dışarıda olmaları çok daha masraflı olacak ve eğer kötü hava koşullarını atlatmalarına yardım edeceksek çok çok daha fazlasını yapmalıyız" dedi.
Küresel Göç ve Kalkınma Forumu toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye gelen Swing, AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Swing, geçen hafta Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle Türk halkına ve özellikle yakınlarını kaybedenlere taziyelerini sundu.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri Dimitris Avramopulos'un Türkiye'deki temaslarını değerlendiren Swing, göç ve sığınmacı krizi konusuna AB'nin geniş yer ayırdığını ve birliğin, Avrupa'ya gelen sığınmacılara ilişkin süreci en iyi şekilde yönetmek için çaba sarf ettiğini anlattı.
Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ün Suriyeli sığınmacılara sunduğu desteğin herkes tarafından kabul gördüğünü ifade eden Swing, "Herkes, 2 milyondan fazla kişiye kapılarını açan Türkiye'nin maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunun farkında. Bu açıdan Avrupa Birliği heyetinin ziyareti oldukça olumlu bir adım" diye konuştu. Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü, şöyle devam etti:
"Bu ziyaretlerin içeriğine ilişkin somut bilgilere sahip olmasam da gayet olumlu olarak görülmesi gerektiğine inanıyorum. Avrupa ve diğer ülkelerin, Suriye'ye komşu ülkelerle bu krizi koordine etme, işbirliği yapma ve birbirine yardım etme konusunda düzenli görüşmeler yürütme iradesi var. Gerek Suriye dışındaki 4 milyon gerekse Suriye'de yerinden edilmiş 8 milyon kişinin yardıma ihtiyacı var."
"Çok daha fazlasını yapmalıyız"
Kış mevsiminin yaklaşmasıyla sığınmacılara yardımın daha da zorlaşacağına dikkati çeken Swing, kamplarda kullanılan çadırların kışa dayanıklı hale getirilmesi, sığınmacılar için kışlık kıyafet dağıtılması gerektiğini söyledi. Yaklaşan kışın sığınmacılar için en zor zamanlar olacağını söyleyen William Lacy Swing, "Hareket halindeki sığınmacılara yardım etmek kış aylarında daha da zorlaşacak. Kışın dışarıda olmaları çok daha masraflı olacak ve eğer kötü hava koşullarını atlatmalarına yardım edeceksek çok çok daha fazlasını yapmalıyız" dedi.
Bu süreçte umutsuzluğa kapılarak sığınmacılara destek olmayı bırakmanın onları cezalandırmak anlamına geleceğini belirten Swing, umutları canlı tutmak ve başka ülkelere sığınan bu kişileri yüreklendirmek gerektiğine işaret etti. Swing, "Sığınmacı krizinde sorumluluğu paylaşma noktasında uluslararası oydaşma sağlanmaması büyük bir eksiklik. Çatışmaların önlenmemesi ve çözüm için çok az çaba sarf edilmesi nedeniyle hepimiz bu krizden sorumluyuz" diye konuştu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...