Suudi uçakları yanlışlıkla Halk Direniş Güçlerini vurdu: 22 ölü

/ Kaynak: AA
Suudi uçakları yanlışlıkla Halk Direniş Güçlerini vurdu: 22 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerince Yemen'nin Taiz'de düzenlenen hava saldırılarında, yanlışlıkla Halk Direniş Güçleri vuruldu.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'yi destekleyen HDG kaynakları, koalisyon güçlerinin, Taiz'in batısındaki El-Vaziiyye bölgesinde yanlışlıkla HDG mevzine düzenlediği hava saldırılarında direniş güçlerinden 15 kişinin yanı sıra 7 sivilin de hayatını kaybettiğini aktardı.
HDG'nin dün akşam Husilerin elinden alarak söz konusu bölgede kontrolü sağladığını belirten kaynaklar, koalisyon güçlerine sahadaki operasyonları iletme konusunda bir eksiklik yaşanmış olabileceğini kaydetti.
Öte yandan askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'in El-Muha ve Er-Rahide bölgesinde HDG'nin koalisyon güçlerinin havadan desteğiyle Husilere karşı yürüttüğü operasyonlarda, 40 Husi militanı öldü.
Taiz Havaalanı ile hava üssü çevresinde de Husilere ait mevzilerin bombalandığı, bombardımanda bir helikopterin kullanılmaz hale getirildiği ve bir radar istasyonunun yıkıldığı ifade edildi.
Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen mart ayında, ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı. Koalisyon güçleri, Husiler ile onlara destek veren Salih yanlılarını hedef alıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...