Mültecileri destekleyen Alman Belediye Başkanına bıçaklı saldırı

/ Kaynak: AA
Mültecileri destekleyen Alman Belediye Başkanına bıçaklı saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Yabancı düşmanı olduğundan şüphelenilen saldırgan Neonazi çıktı, saldırıyı kasıtlı ve bilinçli yaptığını itiraf etti.

Almanya'nın Köln kentinde yabancı kökenlilere ve mültecilere verdiği destekle bilinen bağımsız belediye başkan adayı Henriette Reker'in (58), bıçaklı saldırıya uğramasının sebebinin yabancı düşmanlığından kaynaklandığı açıklandı.
Kuzey Ren Vestfalya Eyalet İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yabancı kökenlilere ve mültecilere verdiği destekle tanınan Köln Büyükşehir Belediye Başkan adayı Henriette Reker'in uğradığı saldırının, yabancı düşmanlığından kaynaklandığı, saldırganın ilk ifadesinde, saldırıyı kasıtlı ve bilinçli yaptığını itiraf ettiğini açıklandı.
44 yaşındaki Frank S. tarafından bıçakla ağır yaralanan Reker için web sitesinden yapılan açıklamada, kendisinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, bu menfur saldırının yarın yapılacak olan seçimin sonucunu değiştirmemesinin ümit edildiği belirtildi.
Boynundan yaralandı
Eşi de yabancı kökenli olan Henriette Reker'in, Köln'ün Nippes semtinde işsizlik yardımıyla geçinen 44 yaşındaki Frank S. adlı saldırgan tarafından, 20 santimlik bıçakla boynundan yaralandığı, bıçağın Reker'in şah damarına gelmemesi nedeniyle ölümden döndüğü ifade edildi.
Saldırıyı anlaşılmaz ve iğrenç olarak nitelendiren Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, "Bu saldırı tüm demokratlara yapılmıştır. Demokrasimizi hukuk devletinin tüm unsurları ile koruyacağız" dedi.
Saldırıyı duyunca adeta şoke olduğunu dile getiren Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ise saldırıyı korkakça olarak nitelendirerek, olayda yaralanan Reker ve arkadaşlarına acil şifalar diledi. Maiziere ayrıca olay sonrası saldırganın hızlı müdahale ile yakalanarak etkisiz hale getirilmesini sağlayan güvenlik görevlilerine teşekkür etti.
Kasıtlı ve bilinçli
Köln Emniyeti Kriminal Daire Müdürü Norbert Wagner düzenlediği basın toplantısında, saldırganın ilk ifadesinde saldırıyı kasıtlı ve bilinçli şekilde yaptığını itiraf ettiğini bildirdi.
Sosyal Demokrat Partili (SPD) Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft, Hristiyan Demokrat Parti KRV Teşkilat Başkanı Armin Laschet ve çok sayıda siyasetçi ve partili saldırıyı birlikte protesto ettiler.
Kraft yaptığı açıklamada "Bu saldırı hepimize yapılmış bir saldırıdır" dedi.
Köln Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan resmi açıklamada, seçimlerin daha önce planlandığı şekilde pazar günü yapılacağı duyuruldu.
CDU, Yeşiller, Hür Demokratların (FDP) ortak çatı adayı olan bağımsız aday Henriette Reker yarın yapılacak olan olan seçimlerde favori olarak görülüyordu.
Braunsfeld semtinde sabah saatlerinde, seçim çalışması sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Reker, Köln Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyata alındı. Olay yerinde Reker'in seçim ekibinden dört kişiyi daha bıçakla yaralayan saldırgan, bölgede bulunan bir polis memuru tarafından etkisiz hale getirilerek, gözaltına alınmıştı.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...